Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Voor als je het nog niet weet: ook als je zwanger bent kan je je gewoon laten masseren. Door de zwangerschapsverschijnselen, zoals vermoeidheid, last van je rug en het vasthouden van vocht kan er stress ontstaan. Dat is vervelend voor jou, maar zeker ook niet fijn voor je baby. Juist in die periode is het daarom extra belangrijk om goed voor jezelf en je lijf te zorgen. Omdat je lichaam wel flink verandert stemmen de masseurs van Fun 2 Sun de zwangerschapsmassage daar speciaal op af. Ze zijn hiervoor dan ook speciaal opgeleid. Als je klachten hebt is het echter wel verstandig om eerst contact op te nemen met je verloskundige. Zij kan je nóg persoonlijker advies geven.

Voordelen

Waarom zou je voor een zwangerschapsmassage in Tiel kiezen als je je gewoon wil laten masseren? Wat zijn de voordelen van deze massage die specifiek is afgestemd op een zwanger lichaam? We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje, waarbij het goed is om te weten dat ze zijn aangetoond door wetenschappelijk onderzoek:

 Zowel jij als je baby ontspannen meer en jij zit letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel. Daardoor geniet je nog meer van deze bijzondere periode
 Je immuunsysteem wordt versterkt, waardoor je minder snel ziek wordt
 Jouw verbeterde bloedcirculatie komt ook ten goede aan je baby
 Je ervaart minder stress en slaapt beter
 Betere doorbloeding werkt verlichtend bij spataderen, krampen en dikke enkels en voeten
 Door je regelmatig te laten masseren kan je je makkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling
 De kans op een te vroeg geboren of te kleine baby daalt

Wilt u een afspraak maken voor een massage? Of heeft u andere vragen?

Voorbereiding met de masseur

Vóór de eerste behandeling heb je een gesprek met jouw masseur in Tiel. Je vertelt over het verloop van jouw zwangerschap. Als je klachten hebt benoem je die ook. De masseur zal jou uitleggen hoe de zwangerschapsmassage in zijn werk gaat. Je kan het tijdens dat gesprek ook aangeven als je ergens niet gemasseerd wil worden. De masseur past daar dan zijn behandeling op aan. Aansluitend begint jouw eerste massage bij Fun 2 Sun.

Wat word er behandeld tijdens de massage?

Onze masseur in Tiel masseert jou terwijl hij zijn eigen gewicht gebruikt als tegengewicht. De achterzijde van je lichaam behandelt hij door een speciale techniek. Daarbij schuift hij zijn handen en onderarmen, met behulp van olie, tussen de watermatras en jouw lichaam. Voordeel voor de masseur is dat hij minder eigen lichaamskracht hoeft in te zetten en zich dus volledig kan focussen op het toepassen van de juiste techniek.

Hoe vaak moet ik me laten masseren?

Hoe vaak je je laat masseren is een persoonlijke keuze, die uiteraard ook afhankelijk is van eventuele klachten en de behoefte aan ontspanning. Een zwangerschapsmassage is geschikt vanaf 14 weken zwangerschap tot aan het einde daarvan. Veel vrouwen komen in het begin om de vier à zes weken. In het derde trimester wordt de frequentie meestal één keer in de twee weken, omdat dan o.a. meer rug- en schouderklachten ontstaan. Vaak biedt slechts één behandeling bij Fun 2 Sun in Tiel al verlichting van jouw klachten en meer ontspanning.

Prijzen

Hieronder kunt u de prijzen vinden van onze massages. De prijzen zijn afhankelijk van de soort, de duur, de frequentie en het aantal behandelingen. U kunt kiezen uit verschillende massages: De ontspanningsmassage, sportmassage en hydromed massage (zwangerschapsmassage).

Hydromed-waterkussen-watermassage-zwangerschapsmassage
BehandelingPrijs 30 min.Prijs 60 min.
Klassieke ontspanningsmassage€ 22,50€ 40,-
Sportmassage€ 25,-€ 45,-
Hydromed massage-€ 60,-

Of bel 0344 – 664905